Clement Rhum (Martinique)

Martinique er en af de vigtigste øer for rhum agricole – den franske ”landbrugsrom”. Her finder man blandt andet mærket Rhum Clément, hvis’ klassiske, fransk-stilede rom produceres på Distillerie du Simon efter alle AOC’ens forskrifter. Det betyder blandt andet, at den er lavet på frisk sukkerrørssaft (ingen melasse eller sirup tilladt), destilleret på kolonnekedler og tappet uden tilsat sukker eller ”snyd” med alderen.

Cléments grundlægger, Homére Clément, købte plantagen Domaine L’Acajou i 1887 – et tidspunkt hvor stort set alle sukkerrørsplantager i Martinique skrantede pga. roens voksende dominans over sukkermarkedet. Men Monsieur Clément så det som en mulighed for at skifte fokus, og han supplerede plantagen med et destilleri, inspireret af de franske brandies han som ung studerende havde drukket i Paris.

Rhum Clement producerer to typer rom, "Rhum Agricole Blanche" og "Rhum Agricole Vieux". Den hvide er meget aromatisk, frisk og livlig, hvorimod den mørke lagrede rom er mere krydret, kraftig og kompleks.

Se alle de lækre Rhum Agricole og likør HER!

}

<

MINE AFTALER

Rabatter, Bonusser eller Aftaler: