Glencadam Distillery

Glencadam destilleriet åbnede allerede i 1825 som et af Skotlands første legale destillerier. Der udøves sublimt "whisky håndværk" på det lille destileri, hvilket gør whiskyen meget efterspurgt af whiskyblendere, som er afhængig af høj ensartet kvalitet.

Glencadam er sjældent aftappet som single malt. Destilleriet, som er ejet af Angus Dundee Distillers, er hjørnestenen i Ballantines og Cream of the Barley.

Destilleriet er meget kompakt, men producerer alligevel imponerende 1.5 millioner liter spiritus om året. Knap 1 % aftappes som single malt.

Glencadam ligger i det østlige højland midt inde i den gamle købstad Brechin. Indtil 1983 kunne byen prale af sine to fremragende destillerier Glencadam og North Port. Sidstnævnte overlevede ikke den store bølge af destillerilukninger i 1980'erne og blev endeligt revet ned i 1990. Glencadam udgør sammen med nærliggende destillerier Glen Garioch og Fettercairn den smagsmæssigt særlige East Highland stil. Siden 2005 er en lille del af af destilleriets maltwhisky blevet tappet som en elegant, frugtfyldt 10 års whisky og en dybere krydret 15 års whisky. Destilleriet har ikke noget besøgscenter, men modtager gerne besøgende efter aftale. 

 

Se udvalget af Glencadam Distillery HER!

}

<

MINE AFTALER

Rabatter, Bonusser eller Aftaler: