Springbank Distillery

Springbank destilleriet blev grundlagt i 1828 af Archibald Mitchel og er hermed et af Skotlands ældste legale destillerier. Destilleriet ligger i Campeltown på Skotlands vestkyst. Springbank er det eneste destilleri, hvor stort set alt foregår som i gamle dage.

Whiskyfremstillingen på destilleriet har karakter af, at være et levende museum, hvor hele produktionen varetages som for mere end 100 år siden. Whiskyen, der fremstilles er let tørverøget, med god fedme og masser af smag. Der tilsættes hverken karamel og der kølefiltreres ikke. Campebeltown var i sin tid Skotlands whiskyhovedstad med over 30 producerende destillerier af forskellige størrelse inden for bygrænsen. Sammenfaldet af forbudstiden i USA og den økonomiske depression i 1930'erne var et hårdt slag for Campbeltown, da det meste af whiskyen blev eksporteret til USA. Et efter et lukkede destillerierne indtil der i mange år kun var Springbank og nabodestilleriet Glen Scotia tilbage.

Hos Springbank gør man et stort stykke arbejde for at bevare Campbeltowns position som en selvstændig whiskyregion. På selve destilleriet produceres i øjeblikket disse forskellige maltwhiskyer:

- Springbank

- Hazelburn (elegant whisky, der er destilleret 3 gange, med irsk forbillede)

- Longrow (Røget)

- Campbeltown Loch

Se vores store udvalg fra Springbank HER!

}

<

MINE AFTALER

Rabatter, Bonusser eller Aftaler: