Bojador (Alentejo)

Bojador er ikke noget almindeligt vinhus. Projektet er winemaker Pedro Ribeiros hjertebarn – en gammel drøm om at puste liv i Alentejos traditionelle vine. Et lille foretagende, oprindeligt, men med Jancis Robinsons positive udtalelser om Bojadors vinho de talha, kom projektet pludselig på hele vinverdenens læber. Men hvad er der særligt ved disse vine? Jo, Talha er en traditionel, portugisisk amfora, som, særligt i Alentejo, har været brugt til at gære vinen. Metoden er over 2000 år gammel, og stammer fra romerne. Krukkerne har ingen låg og ingen temperaturstyring. Vinen fermenteres udelukkende med naturligt forekommende gær, og den beskyttes mod luften af et lag olivenolie! Og når vinen skal filtreres, tappes den ud gennem bunden af amforaen, hvor der ligger et lag af stilke med funktion som filter.

Alentejos tradition lever i bedste velgående hos Bojador, men huset laver også mere ”almindelige” vine, som ikke gærer på talha.

Se vores udvalg af Vine fra Bojador HER!

}

<

MINE AFTALER

Rabatter, Bonusser eller Aftaler: