Capitain-Gagnerot


16 hektar i Bourgognes bedste kommuner

Maison Capitain-Gagnerot er grundlagt i 1802 i Ladoix-Serrigny, lige på grænsen til Côte de Nuits. Siden er domænet gået i arv ned gennem generationerne til Pierre-François og Delphine som styrer det i dag.
De ejer 16 hektarer vinmarker, som dyrkes med respekt for naturen og delvist efter biodynamiske principper. Deriblandt finder man fx en af de eneste monopolmarker i Ladoix-Serrigny: Premier Cru’én La Micaude, og parceller på Grand Cru marker på Corton.  Alle druerne høstes ved håndkraft, sorteres grundigt og afstilkes inden presningen. Pinot noir’en gærer i åbne tanke uden tilsat gær, med punch-downs to gange om dagen. Lagringen varer 12-18 måneder, men aldrig med mere end 10% ny eg.

Chardonnay’en gærer på fade, ved en temperatur på mellem 20 og 22 grader, hvilket bevarer friskheden og aromaen i vinen. De hvide ligger minimum 10 måneder på fad – og også her er max 10% nye fade.

Maison Capitain-Gagnerot er grundlagt i 1802 i Ladoix-Serrigny, lige på grænsen til Côte de Nuits. Siden er domænet gået i arv ned gennem generationerne til Pierre-François og Delphine som styrer det i dag.
De ejer 16 hektarer vinmarker, som dyrkes med respekt for naturen og delvist efter biodynamiske principper. Deriblandt finder man fx en af de eneste monopolmarker i Ladoix-Serrigny: Premier Cru’én La Micaude, og parceller på Grand Cru marker på Corton.  Alle druerne høstes ved håndkraft, sorteres grundigt og afstilkes inden presningen. Pinot noir’en gærer i åbne tanke uden tilsat gær, med punch-downs to gange om dagen. Lagringen varer 12-18 måneder, men aldrig med mere end 10% ny eg.

Chardonnay’en gærer på fade, ved en temperatur på mellem 20 og 22 grader, hvilket bevarer friskheden og aromaen i vinen. De hvide ligger minimum 10 måneder på fad – og også her er max 10% nye fade.