Den Ultimative Negroni


Opskrift og guide

 

Har du en bitter tand?

Negronien er en cocktail, som de fleste har en holdning til, men i bund og grund findes der kun to slags mennesker: der er dem, der elsker negronien og dem, der kommer til at elske negronien. Første gang er den måske lidt for bitter og lidt for kraftig. Men langsomt lærer man at elske den, og til sidst kan man ikke leve uden!

Gå direkte til opskriften

Neonrød fortovsfavorit

Negronien har længe kastet sit rubinrøde skær over Milanos solbeskinnede  fortovscaféer, men de seneste par år er den også blevet fast inventar på danske barer. Selvom den måske er en acquired taste - ligesom med østers eller røget whisky, er det de færreste som oplever kærligheden ved første sip - så bliver man hurtigt bidt af det bitre og når man først har fået smag for den simple blanding af Campari, gin og vermouth, så er der intet, der smager så meget af fyraften, som en god Negroni.

Negronien er aperitivo-cocktailen over dem alle og den kunne næppe være lettere at lave!

Opskriftens snorlige ratio på 1:1:1 gør, at du på ingen tid og uden internetopslag kan fikse en flydende returbillet direkte til Italien og La Dolce Vita.


Gin

En klassisk gin med enebærnoter i front og gerne lidt ekstra power går godt i en negroni. 

Vermouth

Du skal bruge en sød vermouth. Det klassiske valg ville være italiensk, men der findes også gode eksempler fra Spanien og Frankrig.

Campari eller en anden italiensk bitter / aperitivo

Campari er det originale valg, men som altid er det tilladt at eksperimentere. Vi elsker fx. Gran Classico fra Tempus Fugit og Rondo fra Biostilla, som begge giver en unik negronioplevelse.