Kavalan Whisky

Giganten fra Taiwan

Kavalan gjorde en bombastisk entré på whiskyscenen med sin første whisky i 2008. På ingen tid er destilleriet i Taiwan blevet verdensberømt. Det tropiske klima med de tårnhøje temperaturer i lagerbygningerne (nemt 42 grader!) betyder, at whiskyen hurtigt modner og får smag, dybde og kompleksitet som var den langt ældre. ”Englenes andel” – den mængde whisky, som fordamper om året – ligger stort set aldrig på under 10-12% (versus omkring 3% i Skotland) og kan i nogle år nå 15%!

Da Taiwan er et land komplet uden whiskytradition, kan Kavalan se sig fri for at skulle væve et nostalgisk narrativ om gammelt håndværk og tradition. Tværtimod er de forfriskende stolte af at være et topmoderne, industrielt destilleri. Faktisk er det, efter en udvidelse i 2016, et af verdens 10 største whiskydestillerier! Og whiskyen er suveræn. Især er Kavalan kendt for sine sherry-bomber, tung og fyldig whisky med oceaner af smag, power og dybde. 

 

Kavalan gjorde en bombastisk entré på whiskyscenen med sin første whisky i 2008. På ingen tid er destilleriet i Taiwan blevet verdensberømt. Det tropiske klima med de tårnhøje temperaturer i lagerbygningerne (nemt 42 grader!) betyder, at whiskyen hurtigt modner og får smag, dybde og kompleksitet som var den langt ældre. ”Englenes andel” – den mængde whisky, som fordamper om året – ligger stort set aldrig på under 10-12% (versus omkring 3% i Skotland) og kan i nogle år nå 15%!

Da Taiwan er et land komplet uden whiskytradition, kan Kavalan se sig fri for at skulle væve et nostalgisk narrativ om gammelt håndværk og tradition. Tværtimod er de forfriskende stolte af at være et topmoderne, industrielt destilleri. Faktisk er det, efter en udvidelse i 2016, et af verdens 10 største whiskydestillerier! Og whiskyen er suveræn. Især er Kavalan kendt for sine sherry-bomber, tung og fyldig whisky med oceaner af smag, power og dybde.